Oscar Autoverhuur: De Deense start-up die de autoverhuurmarkt in de regio Ninove en Gent Oost verandert

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het autoverhuurlandschap in de regio Ninove en Gent Oost wordt op zijn kop gezet door Oscar Autoverhuur, een Deense mobiliteitsstartup die twee keer is uitgeroepen tot “Beste E-commerce Startup” door de Deense Kamer van Koophandel in 2021 en 2022. Deze onderscheiding was voor het eerst verdubbeld voor een enkel bedrijf, wat hun unieke positie alleen maar verder in de schijnwerpers zet. Hun succes is niet beperkt tot Denemarken, ze hebben op een imposante manier doorgedrongen tot de markten van België en Nederland.

Dit snelgroeiende bedrijf heeft in slechts twee jaar tijd meer dan 100 locaties geopend in heel Nederland en meer dan 30 in België, waarmee het de traditionele spelers op de autoverhuurmarkt, zoals Sixt, Europcar en Avis, in Denemarken heeft overtroffen. Hun innovatieve aanpak heeft een lonend resultaat opgeleverd en slaat duidelijk aan bij klanten in de regio en daarbuiten.

Naast concurrentie met prijzen, heeft Oscar een inventief bedrijfsmodel waarmee lokale autohandelaren toegang krijgen tot de concurrerende autoverhuurmarkt. Hiermee maken ze gebruik van voertuigen die sowieso gewoon stilstaan, zoals leenauto’s, leasingteruggaven of auto’s die niet zo snel verkopen als verwacht. Dit geeft lokale ondernemers de mogelijkheid om een extra inkomstenstroom te genereren. Door de efficiëntie die dit model biedt, kan Oscar lagere prijzen aanbieden en uitbreiden naar kleinere steden en landelijke gebieden waar traditionele autoverhuurbedrijven het moeilijk vinden om rendabel te zijn.

Oscar Autoverhuur in Gent Oost, een samenwerking met Drivio, opende zijn deuren in november 2023. In slechts een paar maanden tijd is deze locatie erin geslaagd om een breed scala aan personenauto’s en bestelwagens aan te bieden aan klanten in de omgeving. 

Het lijdt geen twijfel dat Oscar Autoverhuur een bedrijf is om in de gaten te houden, aangezien ze gestaag hun voetafdruk op de Europese autoverhuurmarkt uitbreiden. Met hun innovatieve businessmodel en toewijding om klanten een competitieve prijs te bieden, zullen we hen in de toekomst waarschijnlijk nog in veel meer steden en regio’s zien.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category